Kanapki i przystawki

aaa

dekoracja textBreak
parzenica

Pieczarki zawijane z boczkiem

sztucce 4
zegar 15 minut
czapka Łatwe
Pieczone pieczarki obtoczone w mielonej papryce, nadziane serem i zawinięte w chrupiący boczek. To wspaniała przystawka, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. Podawane na ciepło z sosem czosnkowym.

Składniki

  • 20 dag boczku w plastrach Szubryt
  • 30 dag pieczarek
  • 10 dag startego sera żółtego lub pleśniowego
  • mielona czerwona papryka
  • oliwa z oliwek
  • sos czosnkowy

Sposób przygotowania

  1. Obierz pieczarki i odetnij nóżki.
  2. Obtocz pieczarki w mielonej papryce.
  3. Zetrzyj żółty ser na tarce lub pokrusz pleśniowy i nadziej nim pieczarki.
  4. Owiń pieczarki w cienkie plasterki boczku.
  5. Ułóż pieczarki na blaszce, skrop oliwą z oliwek i grilluj przez około 8 minut.
  6. Podawaj z sosem czosnkowym.