Poznaj region góralszczyzny

aaa

dekoracja textBreak

O regionie

aaa

dekoracja

aaa

Firma Szubryt narodziła się wśród pokrytych zielenią wzgórz Beskidu Sądeckiego, nieopodal miejsca, gdzie łączą się dwie piękne rzeki – Poprad i Dunajec. Nieskalane górskie powietrze, bujna roślinność oraz malownicze krajobrazy sprawiły, że jest to przyjazne miejsce do życia zarówno dla ludzi, jak i dla zwierząt. Sądecczyzna odwiedzana jest przez turystów o każdej porze roku, czy to ze względu na wspaniałe szlaki, oryginalną góralską architekturę, czy przez legendarny już spływ Dunajcem.

aaaa

aaaa

Tradycja

aaa

dekoracja

aaa

Fauna i flora to nie jedyne zalety Sądecczyzny. Jest to teren interesujący również ze względu na fascynujący góralski folklor. Mieszkańcy hołdują tradycji na wiele sposobów. Zjawiskowe podhalańskie chaty, odświętne góralskie stroje czy śpiewanie ludowych piosenek – to tylko niektóre z elementów wpływających na niezwykły klimat tego miejsca. Przede wszystkim w tych stronach życie toczy się w zgodzie z naturą, z dala od wielkomiejskiego zgiełku.

aaaa

aaaa

Przyprawy

aaa

dekoracja

aaa

Dzięki obszernej wiedzy i wieloletniemu doświadczeniu dbamy, by do naszych wyrobów dodawać naturalne przyprawy w wyważonych proporcjach. Są one jednym z czynników wpływających na smak oraz końcowy efekt wędzenia. Stosowane przez nas zioła i wyciągi podkreślają wykwintny aromat naszych wędlin i dań oraz wzbogacają je o dodatkowe walory smakowe. Naturalne pochodzenie przypraw gwarantuje, że podczas wędzenia nie powstają szkodliwe substancje. Warto zaufać sprawdzonym rozwiązaniom.

aaaa

aaaa

Żywy ogień

aaa

dekoracja

aaa

Wędzenie tradycyjne to proces zgodny z kunsztem i wiedzą lokalnych producentów, na który składa się osuszanie, wędzenie dymem naturalnym oraz wędzenie z pieczeniem. W tej kwestii jesteśmy bezkompromisowi i nie uznajemy żadnych chemicznych substytutów. Wędzimy na żywym ogniu, drewnem z drzew liściastych. Drewno do wędzenia jest sezonowane i podlega surowej ocenie pomiaru wilgotności, a powstały w wyniku jego spalania dym, nadaje mięsu doskonałego aromatu i również chroni je przed bakteriami i konserwuje.

aaaa

aaaa