Dania jednogarnkowe

aaa

dekoracja textBreak

Określ szczegóły wyszukiwania

Bigos

Danie pachnące suszonymi grzybami, wędzonymi śliwkami i jałowcem. Najlepiej smakuje na drugi dzień podane ze świeżym chlebem lub ziemniakami.

Garnek alzacki po sądecku

Aromatyczna potrawa z ziemniaków i mięsa zamarynowanego z warzywami w białym winie, tymianku, liściach laurowych i goździkach. Idealna na rodzinne obiady

Leczo

Węgierska potrawa z mięsa, cebuli, papryki i pomidorów smażonych na smalcu i doprawionych papryką w proszku. Prosta, szybka w przygotowaniu i do tego pełna warzyw.

Paella z owocami morza i kiełbasą

Popularna potrawa kuchni hiszpańskiej. Przygotowywana na jednej patelni, której główny składnik to ryż z dodatkami. Najczęściej są to owoce morza i wszelkiego rodzaju mięsa. Idealna na spotkania z przyjaciółmi.